Valencià  |  Castellano  2020  |  2019  |  2018 
Fotos





Notícies

Enllaços




QUÈ ÉS EL DIA INTERNACIONAL DE LA LLUM?

La Conferència General de la UNESCO va decidir, el dia 16 de maig, data de l’aniversari de la primera emissió làser aconseguida en 1960 per l’enginyer-físic Theodore H. Maiman, com a Dia Internacional de la Llum; un dia en el que celebrem l’important paper que juga la llum en la vida dels ciutadans i ciutadanes del món. El làser en si és un exemple de com un descobriment científic i la seua evolució han proporcionat eines revolucionàries per al benefici general de la societat en les comunicacions, en les tecnologies sanitàries i en moltes altres aplicacions en diversos camps.
Enguany, el Dia Internacional de la Llum, a escala mundial, se celebra al Centre Internacional per a la Física Teòrica (ICTP) a Trieste (Itàlia), amb l’organització de la conferència mundial Il·luminant l’Ensenyament. L’acte central del Dia Internacional de la Llum a Espanya, se celebrarà a la ciutat de Santiago de Compostel·la, organitzada per la seua universitat. A la Universitat Jaume I celebrarem el Dia Internacional de la Llum, dijous 16 de maig. Un dia per a què hem preparat una programació d’activitats en què esperem la vostra participació.

Més informació...

Programa d’Activitats del Dia Internacional de la Llum 

ACTIVITATDESCRIPCIÓHORA
"Que la llum us acompanye!"Conferència-Taller impartida per Ana Cros Stötter

Síntesi de la conferencia
11:00h
Demostracions òptiquesDemostracions experimentals que impliquen a la naturalesa i a les propietats de la llum12:15h-12:45h
Concurs de Fotografia Digital
«Dia Internacional de la Llum 2019»
Acte d’entrega dels Premis de Fotografia

Bases del Concurs
13:00h

Totes les activitats programades tindran lloc el 16 de maig de 2019, dijous, al saló d'actes de la ESTCE del Campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.
Llegiu les Bases del Concurs de Fotografia Digital «Dia Internacional de la Llum 2019» i participeu-hi.
Pugeu la vostra fotografia a Instagram abans del 12 de Maig!
Grup de Recerca Óptica de Castelló | UNIVERSITAT JAUME I